Niels Dokkuma

Niels helpt onafhankelijk en enkel in het belang van de golfbaanbeheerder in het identificeren van knelpunten in het beheer en het vinden van de lange termijn-oplossingsrichting. Samen met alle betrokken partijen worden baanbeheerders ondersteunt in het streven naar structurele speelkwaliteit, en om af te komen van quick-fixes, symptoombestrijding en schijnoplossingen. Er wordt hierbij uitgegaan van de definitie van duurzaam golfbaanbeheer: Optimale speelkwaliteit in goede harmonie met de natuurlijke omgeving en in combinatie met gezond economisch en maatschappelijk verantwoord beheer.

De ondersteuning wordt integraal en overkoepelend uitgevoerd, geredeneerd vanuit de golfsport (speel- en beheerkwaliteit van de golfbaan). Als objectieve deskundige kan de agronoom een zinvolle bijdrage leveren in de relatie tussen het onderhoudsteam, de baancommissie/manager en het bestuur/directie. Het maakt daarbij geen verschil of het onderhoud in eigen beheer wordt uitgevoerd of is uitbesteed aan een aannemer.

Niels heeft niet de ambitie te concurreren met marktpartijen, en moet derhalve niet gezien worden als vervanging van uw huidige onafhankelijke adviseur. Zie het eerder als het startpunt naar structurele speelkwaliteit.

Niels studeerde af aan de HAS Den Bosch en The Pennsylvania State University en heeft 18 jaar diverse en internationale ervaring op het gebied van turfgrass management.

Niels Dokkuma, agronoom